Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag920 werkzoekenden vinden nog niet de weg naar Soci-Com

17/02/2017

In onze vorige blog vertelde wij over het businessmodel van Soci-Com. Er zijn bij ons verschillende doelgroepen werkzaam, waaronder mensen uit de doelgroep ‘beschut werken’, sw-ers (sociale werkvoorziening) en kandidaten participatiewet/bijstandsgerechtigden. In totaal zijn er bij ons continu zo’n 50 medewerkers werkzaam.

De helft bestaat uit medewerkers die nu in vaste dienst zijn bij Soci-Com, maar eerder ook uit de ‘kaartenbak’ zijn geselecteerd en verworven. Lees hier meer over in het verhaal van Dirk. De andere helft is tijdelijk. Zij doen werkervaring op en stromen door naar een betaalde baan buiten Soci-Com. Een mooi voorbeeld van een medewerker die een betaalde baan buiten Soci-Com heeft gevonden is het verhaal van Nick.

Basiscijfer Jeugd
Eind december hebben het UWV en SBB de ‘Basiscijfers Jeugd – informatie over de arbeidsmarkt, het onderwijs en stages en leerbanen in de regio Noord-Holland Noord’ uitgebracht. Klik hier voor het volledige artikel in pdf. Met de Basiscijfers Jeugd geven UWV en SBB een beeld van de actuele kansen en mogelijkheden voor jongeren op de arbeidsmarkt en stagemarkt.

Jonge werkzoekenden in onze regio
In het document wordt een overzicht gegeven van het aantal jonge werkzoekenden (> 27 jaar) naar gemeente en opleidingsniveau in de regio Noord-Holland Noord. Deze jongeren staan ingeschreven bij het UWV als werkzoekenden.

Hierbij een samenvatting van de tabel gericht op de regio van Soci-Com:

Gemeente Totaal werkzoekenden

september 2016

Geen startkwalificatie Middelbaar Hoog
Drechterland 70 41% 41%
Enkhuizen 97 42% 41%
Hoorn 455 47% 41% 6%
Medemblik 189 46% 38% 8%
Stede Broec 109 53% 32%
Totaal 920

 

Uit de tabel blijkt dat er in ons werkgebied 920 jonge werkzoekenden zijn, die ingeschreven staan bij het UWV. Ongeveer 50% hiervan heeft geen startkwalificatie: precies de doelgroep van Soci-Com. Maar waar zijn deze jongeren dan? Wij hebben ze helaas nog niet mogen verwelkomen. Dit is erg jammer, want wij hebben volop mogelijkheden en kansen voor deze jongeren! We helpen ze graag met het vinden van een duurzame arbeidsplaats. Net zoals Nick. Hij stond vroeger ook in dit rapport, maar werkt nu elke dag met veel plezier. En dat is onze missie!

Kent u jongeren uit deze doelgroep? Verwijs ze door naar ons contactformulier!

 

Bron:
De Basiscijfers Jeugd verschijnt twee maal per jaar. Deze informatie is te vinden op www.s-bb.nl/basiscijfers en www.werk.nl/werk_nl/arbeidsmarktinformatie/publicaties/publicaties-over-regios/basiscijfers-jeugd

Laatste nieuws van Soci-com

Bekijk alle nieuwsberichten