Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Wil jij Soci-Com ook in jouw gemeente?

  13/12/2016

  Het businessmodel van Soci-Com heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Als sociale onderneming levert Soci-Com producten en diensten vanuit een verdienmodel. We zijn niet alleen ‘sociaal’ maar ook ‘ondernemer’. Zakelijk succes is een middel naar ons doel: maatschappelijke meerwaarde creëren door mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken aan een betaalde baan te helpen.

  Een goed werkend businessmodel
  Het businessmodel werkt zo goed omdat Soci-Com een platte organisatie is. Er zitten weinig schakels tussen de leiding en de werkvloer, waardoor iedereen weet waar hij aan toe is, er open gecommuniceerd wordt en er geen onduidelijkheden ontstaan. In plaats van groter worden, kiest Soci-Com er daarom voor om het bedrijf te kopiëren en plakken naar een nieuwe plaats. En daar is dit type bedrijf geschikt voor!

  In het concept dat Soci-Com hanteert zijn diverse doelgroepen werkzaam, waaronder mensen uit de doelgroep ‘beschut werken’, sw-ers (sociale werkvoorziening) en kandidaten participatiewet/bijstandsgerechtigden. In totaal zijn er continu zo’n 50 medewerkers werkzaam bij Soci-Com. De helft bestaat uit medewerkers die nu in vaste dienst zijn bij Soci-Com, maar eerder ook uit de ‘kaartenbak’ zijn geselecteerd en verworven. De andere helft rouleert, doet werkervaring op en wordt begeleid naar een betaalde baan buiten Soci-Com.

  Tijdens de intakefase heeft de kandidaat te maken met de P&O-medewerker. Indien een kandidaat gestart is bij Soci-Com zijn er voor de dagelijkse begeleiding een bedrijfsleider en meerdere teamleiders aanwezig. De P&O-medewerker, bedrijfsleider en teamleiders zijn allemaal ‘Harrie helpt’ gecertificeerd. Deze gecertificeerde Harrie helpt-collega’s hebben regelmatig overleg. De kandidaten die buiten Soci-Com werkzaam zijn worden begeleidt door een gecertificeerde jobcoach.

  De vestigingsvoorwaarden
  Maar wat komt er eigenlijk bij kijken als Soci-Com een nieuwe vestiging opent in een nieuwe plaats? We hebben hiervoor drie vestigingsvoorwaarden opgesteld:

  1. Goede bereikbaarheid vestiging Soci-Com
   Het is van groot belang dat de nieuwe vestiging voor iedereen goed bereikbaar is. De doelgroep van Soci-Com is namelijk niet altijd in het bezit van een rijbewijs en/of auto. De vestiging moet daarom goed per fiets of openbaar vervoer bereikbaar zijn.
  1. Instroom garantie
   Een nieuwe vestiging heeft medewerkers nodig om werkzaamheden uit te voeren. Zonder instroom van nieuwe mensen kan het businessmodel van Soci-Com niet draaien. Medewerkers moeten wij onder andere verkrijgen via zorginstellingen, UWV, woningbouwverenigingen en re-integratiecoaches.
  1. Voldoende grote klant
   Om de vestiging draaiende te houden is het ook van groot belang dat er een voldoende grote productie- en assemblageklant is die werkzaamheden aan Soci-Com uitbesteedt.

  Denk je dat jouw gemeente ook geschikt is voor een vestiging van Soci-Com? Wij komen graag langs voor een gesprek!

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten