Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Nick

  07/02/2017

  Nick Bakker: vrachtwagenchauffeur bij P.H. Riethoven Transportbedrijf

  Toen Nick van de Praktijkschool af kwam wist hij niet zo goed wat hij wilde gaan doen. Via school kwam hij bij Soci-Com terecht. Hij volgde het traject en dat ging erg goed. Op een gegeven moment kwam er vanuit opdrachtgever Pipelife de vraag om een vrachtwagenchauffeur. Dit bleek echt iets voor Nick te zijn.

  De situatie vóór Soci-Com

  Nick volgde een opleiding op de Praktijkschool in Grootebroek. Hij werkte drie dagen per week bij Syngenta op de ICT-afdeling en ging twee dagen naar school. Toen hij 18 werd stopte zijn opleiding op de Praktijkschool. Hij mocht nog ruim een jaar bij Syngenta blijven werken, maar helaas liep zijn contract af.

  Nick wist toen niet echt wat hij wilde gaan doen. Hij had nog niet zoveel werkervaring, waardoor hij had lastig vond om te bedenken wat hij leuk zou vinden en waar hij goed in zou zijn. De Praktijkschool bleef gelukkig met Nick in gesprek. Dit noemen ze nazorg. Tijdens één van de gesprekken bedacht Nick dat hij een keer met school een groepsstage had gelopen bij Soci-Com. Hij was benieuwd of hij daar misschien terecht kon.

  Toen kwam Nick bij Soci-Com terecht

  De Praktijkschool legde contact en als snel volgde er een gesprek. Soci-Com had zeker een plekje voor Nick. Hij begon vol goede moed met 40 uur per week werken. Dit was best wennen in het begin en thuis ging het ook niet helemaal lekker. Hij is toen een tijdje minder gaan werken, om daarna zijn uren weer op te bouwen. Hier werd gewoon rekening mee gehouden: iets wat Nick heel fijn vond.

  Nick leverde goed werk en hield zich na een half jaar al bezig met ingewikkelder werk zoals met elektronica en led. Tijdens één van de workshops bij Soci-Com ging Nick aan de slag met zijn cv. Hierop gaf hij aan dat één van zijn grote hobby’s autorijden is.

  De huidige situatie

  Na een tijdje kwamen ze – tot zijn verrassing – bij Soci-Com naar hem toe met de vraag of hij misschien op de vrachtwagen voor P.H. Riethoven Transportbedrijf voor Pipelife zou willen rijden. De vrachtwagen is speciaal voor Nick aangepast, zodat hij er met zijn gewone rijbewijs in mag rijden. Hij begon met oefenen en dit ging zo goed dat P.H. Riethoven Transportbedrijf hem niet meer laat gaan! Nick rijdt nu fulltime op de vrachtwagen en komt elke dag bij Soci-Com om spullen af te leveren.

  Nick is heel tevreden over de situatie nu. Zijn droom is om nog eens zijn vrachtwagenrijbewijs (groot rijbewijs) te halen en misschien wel naar het buitenland te gaan.

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten