Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Over Soci-Com

  De arbeidsmarkt in Nederland is een goed georganiseerd systeem, een geoliede machine voor de meeste werknemers. Maar mensen die niet goed in de standaard mal passen, mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, ondervinden toch problemen. Deze mensen verdienen een nieuwe kans om toch mee te doen. De overheid biedt interessante subsidies om deze mensen aan het werk te krijgen.

  Ondernemen vanuit het hart
  
Mede geïnspireerd door ervaringen in ons persoonlijke leven zagen wij in deze doelgroep een kans: “Wat als wij erin slagen deze mensen geschikt te maken voor een volwaardige baan? Winst voor iedereen!” Zo ontstond Soci-Com. Een onderneming met een hart voor buitenbeentjes, die mensen meerwaarde geeft. Voor zichzelf én voor werkgevers die er vrolijk van worden als ze op een winstgevende manier sociaal verantwoord kunnen ondernemen.

  Hoe werken wij?

  Soci-Com selecteert mogelijke deelnemers op motivatie, talent en instelling. We kijken voorbij hun problemen naar hun potentieel. Vervolgens gaan we met ze aan de slag om ze klaar te stomen voor een serieuze baan in het bedrijfsleven. Met coaching, speciale meditatie, yoga, bokstraining, bootcamp, een workshop voeding of budgetbeheer maar ook een opleiding heftruckchauffeur en het VCA-diploma veilig werken. Deels werken de kandidaten in ons eigen productiebedrijf, waar ze als het ware hun eigen re-integratietraject bij elkaar verdienen. En tegelijk bewijzen dat ze het kúnnen – functioneren in een normale baan. Zodat we ze daarna met een gerust hart naar externe werkgevers kunnen sturen, met het speciale Soci-Com-stempel: “Werkt gegarandeerd!”

  Bekijk ons stappenplan

  Wat wil Soci-Com?

  Het is onze missie om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben aan een baan te helpen. Wij streven naar duurzame maatschappelijke winst op basis van financieel rendement.

  Lees meer over onze missie, kernwaarden en doelstelling

   

  Certificaten en lidmaatschap

  Prestatieladder Sociaal Ondernemen

  Erkend leerbedrijf

  De Normaalste Zaak

  Social Enterprise

  VCA

  NEN 4000

  MVO Westfriesland

  NBBU

  MKB Nederland Amsterdam