Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Social Enterprise

  Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie.

  De sociale onderneming is een wereldwijde trend. Ook in Nederland zien we steeds meer ondernemers die zoeken naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zij willen bijvoorbeeld iets doen aan de 27.000 jongeren die jaarlijkse vroegtijdig school verlaten. Of aan de 2 miljoen Nederlanders die vereenzamen. Sociale ondernemers proberen hier een antwoord op te vinden.

  Maar het gaat niet alleen om 'problemen'. Je kunt als sociaal ondernemer ook de groei van duurzame energie stimuleren, of banen creëren voor mensen die elders moeilijk of helemaal niet aan de bak komen.

  Als sociale onderneming levert ook Soci-Com producten en diensten vanuit een verdienmodel. We zijn niet alleen 'sociaal' maar ook 'ondernemer'. Alleen zien wij geld verdienen niet als belangrijkste streven. Zakelijk succes is een middel naar ons doel : maatschappelijke meerwaarde creëren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tóch aan een betaalde baan te helpen. Dát is de winst die wij willen maximaliseren.

  duurzaam, sociaal, verantwoord, maatschappelijk, eerlijk, assemblage, enkhuizen, edam, amsterdam

  Lees meer over de stichting Social Enterprise NL.