Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Van de Gruiter

  Echt vakmanschap in de zeilmakerij

  Zeilmakerij Van de Gruiter in Andijk houdt zich al meer dan 150 jaar bezig met alles wat gemaakt wordt van zeildoek. Het grootste deel van de klanten bestaat uit industrie. Zo maken ze bij Van de Gruiter schuifzeilen voor vrachtwagens, machine-afdekhoezen, marktzeilen, maar ook specialistische producten zoals waterzakken voor zuurkool. Daarnaast bestaat hun doelgroep uit watersporters en andere particulieren die terecht kunnen voor onder andere afdekzeilen, verandadoeken en natuurlijk ook reparaties. Van de Gruiter is een echt familiebedrijf. Momenteel runt Kees van de Gruiter de zaak (3e generatie, 6e in de familielijn).

  Kees kent Soci-Com via Peter Schouten en Niels Deen. Zij vertelden Kees over Soci-Com en over wat Soci-Com voor zijn bedrijf kan betekenen. Kees: “Het sociale trekt mij aan. We hebben eerst wat mismatches gehad, maar met Arjan die momenteel bij ons werkt ben ik heel blij. Het is iemand met een rugzakje, dus daar moet je wel wat mee doen. Dat vind ik juist leuk. De zeilmakerij is een creatief beroep. Je moet wel in de groep passen. Arjan past er goed bij en ik heb aan hem een hele goede medewerker. Ik voel me bevoorrecht dat ik mensen zoals Arjan mag helpen”.

  Kees krijgt er een goed gevoel van om iets voor een ander te kunnen doen. Hij raadt andere bedrijven ook zeker aan om mensen op weg te helpen. Maar, zegt hij: “Je moet er wel mee om kunnen gaan en begeleiding kunnen geven. Met regelmaat moet je even een gesprekje voeren over hoe het gaat, hoe het thuis gaat. Maar dat doe ik eigenlijk met al mijn personeel.”

  Arjan is momenteel bezig met een opdracht waarbij ruim 800 kussentjes moeten worden gemaakt, zogeheten productbuffers. Ze komen aan de zijkant van een transportband zodat producten niet beschadigen. Met een rol doek en schuim worden de kussens gemaakt. Vervolgens komt er klittenband aan waarmee ze straks bevestigd worden. Arjan: “Ik leer hier enorm veel. Het is echt vakmanschap. En heel afwisselend werk, doordat we iedere keer andere opdrachten hebben. Ik heb het hier erg naar mijn zin”.