Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Verantwoord ondernemen

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen was nog nooit zo winstgevend

  De bakken van het UWV zitten vol mensen waar ‘iets’ mee is. In principe prima geschikt voor een lang en gelukkig werkzaam leven, maar helaas met hier en daar een vlekje, een deukje, wat beurse plekken of verloren glans. Ze passen niet in de standaard mal. Mensen ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’ heet dat dan. De overheid biedt interessante subsidies om deze mensen tóch aan het werk te krijgen.

  Ondernemen vanuit het hart

  Mede geïnspireerd door ervaringen in ons persoonlijke leven zagen wij in deze doelgroep een kans: “Wat als wij erin slagen deze mensen geschikt te maken voor een volwaardige baan? Winst voor iedereen!” Zo ontstond Soci-Com. Een onderneming met een hart voor buitenbeentjes, die mensen meerwaarde geeft. Voor zichzelf én voor werkgevers die er vrolijk van worden als ze op een winstgevende manier sociaal verantwoord kunnen ondernemen.

  Hoe werkt het?

  Soci-Com selecteert mogelijke deelnemers op motivatie, talent en instelling. We kijken voorbij hun problemen naar hun potentieel. Vervolgens gaan we met ze aan de slag om ze klaar te stomen voor een serieuze baan in het bedrijfsleven. Met coaching, speciale meditatie, yoga, bokstraining, boot camp, een workshop voeding of budgetbeheer maar ook een opleiding heftruckchauffeur en het VCA-diploma veilig werken. Deels werken de kandidaten in ons eigen productiebedrijf, waar ze als het ware hun eigen reïntegratietraject bij elkaar verdienen. En tegelijk bewijzen dat ze het kúnnen – functioneren in een normale baan. Zodat we ze daarna met een gerust hart naar externe werkgevers kunnen sturen, met het speciale Soci-Com-stempel: “Werkt gegarandeerd!”