Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Soci-Com start vanaf september mbo-1 opleiding

  25/05/2018

  De oplossing voor het tekort aan technisch personeel: een mbo-1 opleiding

  Waarschijnlijk hoor jij het ook al om je heen: steeds meer bedrijven hebben moeite met het vinden van personeel. Vacatures blijven steeds langer open staan en bedrijven worden steeds creatiever in het werven van personeel. Het nieuws besteedt steeds vaker aandacht aan het groeiende probleem. Zo berichtte de NOS 25 april jl. over het gebrek aan podiumbouwers. Bedrijven die festivalpodia opbouwen maken zich zorgen of ze wel genoeg mankracht kunnen vinden. Vorig jaar hadden ze tientallen reacties op vacatures en nu maar een paar. Ze voorzien voor de toekomst een groot probleem. Ook Soci-Com herkent dit probleem.

  Tekort blijft groeien

  Op 6 februari jl. berichtte NU.nl dat het tekort aan technisch personeel blijft groeien. Het aantal vacatures is in bijna twee jaar tijd met 16 procent gegroeid. Het UWV geeft aan dat de behoefte aan vakmensen in de techniek onverminderd groot blijft de komende jaren. Het aantal WW-uitkeringen voor technici is de afgelopen jaren dan ook sterk gedaald. 75 procent van de werkloze mensen met een technisch beroep gaat binnen een jaar weer aan de slag.

  Dalende omzetgroei

  Het gebrek aan geschikte arbeidskrachten remt de omzetgroei van onder andere uitzendbureaus (NU.nl, 20 april jl.). Volgens een analyse van ABN Amro vormt het tekort aan goed gekwalificeerd personeel een belemmering voor de groei van uitzendbureaus en van de sectoren die zij van personeel voorzien.

  De oplossing van Soci-Com

  Soci-Com speelt in op de huidige arbeidsmarkt. Vanaf september 2018 heeft Soci-Com haar eigen mbo-1 opleiding installatie en constructietechniek. Hierin zullen wij eigen medewerkers gaan opleiden om de grote behoefte in de arbeidsmarkt te gaan voorzien van gekwalificeerd personeel.

  Ben je geïnteresseerd en wil je alvast meer weten? Neem dan contact op!

   

  Bronnen:

  https://nos.nl/artikel/2228918-wie-wil-jouw-festival-nog-opbouwen.html

  https://www.nu.nl/carriere/5231234/gebrek-geschikte-arbeidskrachten-remt-omzetgroei-uitzendbureaus.html

  https://www.nu.nl/carriere/5120306/tekort-technisch-personeel-blijft-groeien.html?redirect=1

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten