Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Soci-Com is een erkend leerbedrijf. Wat houdt dat eigenlijk in?

  27/07/2018

  Al een tijdje is Soci-Com een erkend leerbedrijf. Wij vinden het namelijk heel relevant dat iedereen de kans krijgt om te werken en leren in de praktijk. Dit is niet voor niets een belangrijk deel van mbo-opleidingen, de zogenaamde beroepspraktijkvorming.

  De voorwaarden

  De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Als erkend leerbedrijf moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  1. De student een goede en veilige werkplek bieden die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Een praktijkopleider aanstellen die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. We maken tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  3. We werken samen met de school en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en verstrekken daartoe de benodigde informatie.
  4. Ons bedrijf staat vermeld op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.


  Motivatie is het belangrijkste

  Studenten kunnen bij Soci-Com ook terecht voor een stage (beroeps opleidende leerweg – bol) of een leerbaan (beroepsbegeleidende leerweg – bbl). Het opleidingsniveau maakt ons niet uit, als je maar gemotiveerd bent om te werken en leren.

  Op je eigen niveau

  Studenten die bij Soci-Com starten laten we eerst kennis maken met het bedrijf. In onze productiehal voeren wij diverse werkzaamheden uit. Van solderen van ledverlichting tot het monteren van ov display systemen en van waterkoppelingen monteren tot het assembleren van mechanische ventilatie-units. De student begint met eenvoudige werkzaamheden en stroomt op zijn of haar eigen tempo vervolgens door naar complexere werkzaamheden. De lijnen zijn kort, waardoor de student makkelijk contact heeft met de praktijkopleider. Zo kan iedereen zich op zijn of haar eigen niveau ontwikkelen.

  Meer weten?

  Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een stage of leerbaan? Bij Soci-Com ben je altijd welkom. Neem contact op voor meer informatie.

  Meer informatie over de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven vind je hier.

   

  Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen met twee doelen:

  1. Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan.
  2. Bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben.

  Soci-Com Erkend Leerbedrijf

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten