Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Thamara

  26/01/2018

  Thamara van Zonneveld: assemblagemedewerker bij Soci-Com

  Toen Thamara vanwege rugklachten stopte met werken in de zorg, kwam zij jarenlang thuis te zitten. Geen enkel bedrijf bood haar een contract aan. Via de gemeente kwam zij bij Soci-Com terecht. Hier kreeg zij een contract en is zij helemaal op haar plaats.

  De situatie vóór Soci-Com
  Elf jaar zat Thamara thuis. Ze ontving een bijstandsuitkering en de gemeente vond af en toe werk voor haar. In deze periode heeft zij dus wel een aantal baantjes gehad, maar nergens mocht zij blijven. Zo mocht ze ergens komen om stage te lopen en mocht ze na drie maanden weer gaan, want ze hadden geen vaste functie voor haar. Ondanks dat Thamara alles positief in ziet, werd ze hier onzeker van. Waarom wilde niemand haar hebben?

  Toen kwam Thamara bij Soci-Com terecht
  De gemeente had een nieuwe plek voor Thamara gevonden, bij Soci-Com. Vanwege haar eerdere ervaringen had ze haar twijfels, maar ze ging vol goede moed heen. Ze is, zoals ze zelf zegt, terecht gekomen in een warm bad. De collega’s bij Soci-Com hebben haar alles over techniek geleerd. Het liefst is ze aan het solderen, dat vind ze heel ontspannend werk. Maar ook andere werkzaamheden doet zij graag.

  Soci-Com heeft Thamara veel gebracht. Ze heeft geleerd meer te luisteren naar anderen. Toen ze thuis zat had ze het zelf voor het zeggen, zij bepaalde. Bij Soci-Com moet zij samenwerken. Ze is op sociaal vlak weer wakker geschud. Ze vindt het fijn dat ze in haar sociale leven andere verhalen te vertellen heeft, omdat ze als werkende van alles mee maakt. Ook geeft ze aan een leukere moeder te zijn geworden. Ze zit niet meer constant op de nek bij haar kinderen, omdat ze niet altijd meer thuis is, en dat is voor iedereen prettig. Werken bij Soci-Com heeft haar leven verrijkt.

  De huidige situatie
  Thamara was totaal verrast toen ze een contract aangeboden kreeg. Het gevoel dat zij weer bij een werkende groep mensen hoort doet veel met haar. Ze hoopt dat ze dit nog heel lang mag blijven doen.

  Thamara

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten