Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Romy

  09/06/2017

  Romy van Velzen: gaat opleiding helpende zorg doen

  Met haar diploma Aankomend Verkoopmedewerker op zak, kon Romy maar weinig uren werken. Dit was niet wat ze wilde. Ze ging terug naar de Praktijkschool en kwam bij Soci-Com terecht als schoonmaakster. Dit gaat erg goed en Romy is lekker aan het werk. Maar eigenlijk wil ze het allerliefst de zorg in. Soci-Com ondersteunt haar bij het volgen van haar hart. Na de zomer start ze met de opleiding Helpende Zorg & Welzijn!

  De situatie vóór Soci-Com

  Romy behaalde haar diploma voor Aankomend Verkoopmedewerker niveau 1 aan de Praktijkschool in Grootebroek. Ze had een contract voor 9 uur bij Albert Heijn waar ze de datums van producten controleerde. Helaas kwam van die 9 uur weinig terecht. Met een beetje geluk werd Romy voor 1,5 uur opgeroepen. Dit schoot natuurlijk niet op. Ze ging terug naar de Praktijkschool voor een extra jaar. Haar mentor had gehoord dat ze bij Soci-Com een schoonmaker zochten. Dit leek Romy wel wat.

  Toen kwam Romy bij Soci-Com terecht

  Met een schoonmaak certificaat op zak en een beetje hulp in het begin startte Romy als stagiaire bij Soci-Com. Dit ging gelijk hartstikke goed en Romy had weinig begeleiding nodig. Soci-Com bood haar een contract aan. Ze vindt het fijn om bij Soci-Com te werken en het is gezellig met de collega’s. Ze krijgt vaak complimenten over hoe schoon het is. Bij Soci-Com heeft Romy meer zelfvertrouwen gekregen en goede gesprekken gevoerd. Dit heeft er voor gezorgd dat ze na de zomer gaat starten met de opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2!

  Eigenlijk wilde Romy altijd al de zorg in. Bij Soci-Com werd gezegd ‘als het mogelijk is, moet je het gewoon doen’. En dat gaat ze nu doen! Haar moeder werkt ook in de zorg bij Leekerweide en Romy gaat vaak met haar mee. Ze doet dan spelletjes met de cliënten, dekt de tafels en maakt graag een praatje met de cliënten. Dit is gewoon wat ze wil doen.

  De huidige situatie

  Nog een paar weken werkt Romy bij Soci-Com en dan gaat ze ons helaas verlaten. Ze gaat op zoek naar een zaterdagbaantje en start na de zomer met de opleiding. Ze weet nog niet precies wat ze na haar opleiding wil gaan doen, maar daar komt ze vast gaandeweg achter.

  Update juli 2019: Inmiddels is Romy geslaagd voor haar opleiding!

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten