Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Rob

  06/04/2021

  Rob Kooiman: jobcoach bij Soci-Com

  Na jaren in commerciële functies te hebben gewerkt bij diverse uitgeverijen besloot Rob vorig jaar om zijn kennis en ervaring in een ander veld in te zetten. Namelijk het coachen en begeleiden van mensen richting betaald werk. Na zijn stage bij Soci-Com is hij aangenomen als jobcoach.

  De situatie vóór Soci-Com
  Rob begon zijn carrière als advertentieverkoper en groeide door tot senior media adviseur. Hij deed veel commerciële ervaring op en volgde opleidingen op het gebied van marketing en communicatie. Het was een pittige job waarin scoren erg belangrijk was. In 2016 ging het bedrijf waar hij toen werkte reorganiseren en Rob kwam thuis te zitten. Toen ontdekte hij dat hij burn-out was.

  Toen kwam Rob bij Soci-Com terecht
  Rob kreeg het traject ‘Werkfit’ aangeboden door het UWV, onder begeleiding van een jobcoach. Na een aantal sessies en tests vroeg de jobcoach aan Rob of hij er wel eens over had gedacht om te doen wat hij deed: het coachen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt richting betaald werk. Rob praatte hierover met andere mensen uit het veld en besloot in september 2020 te starten met de opleiding tot jobcoach. In oktober ging hij stage lopen bij Soci-Com.

  Rob vertelt: “Bij Soci-Com heb ik heel veel geleerd, onder andere dat sociaal ondernemen echt bestaat. Zo geweldig om te zien hoe mensen die een zetje in de rug nodig hebben hier een plek kunnen vinden en soms kunnen uitstromen naar andere bedrijven. Ik ben ook heel dankbaar dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren. Inmiddels heb ik mijn diploma ontvangen. Om het geheel nóg mooier te maken: ik heb een jaarcontract gekregen! Ik ben blij dat ik deze kans krijg om mijn kennis en ervaring uit te breiden. Ik heb er zin in!”

  De huidige situatie
  Rob versterkt het Soci-Com-team als jobcoach. Hij helpt collega’s met het oplossen van problemen op het werk en privé, begeleidt nieuwe collega’s en ondersteunt collega’s bij het doorstromen naar werk buiten Soci-Com.

  Rob Kooiman

   

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten