Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Pieter

  13/04/2018

  Pieter Manshanden: kraanmachinist bij de Ooyevaar

  Tijdens een ongeluk verbrijzelde Pieter zijn hielbeen, waardoor hij thuis kwam te zitten. Dit was niks voor hem. Hij wilde graag werken en kwam bij Soci-Com terecht. Omdat hij liever buiten werkt solliciteerde hij bij de Ooyevaar. Soci-Com ondersteunde Pieter en de Ooyevaar in het sollicitatietraject. Pieter is nu werkzaam als kraanmachinist.

  De situatie vóór Soci-Com
  Pieter werkte voor een grondverzetbedrijf. Tijdens een ongeluk verbrijzelde hij zijn hielbeen en daardoor werd hij volledig afgekeurd. Hij kwam thuis te zitten. Maar Pieter is iemand die bezig wil zijn, dus dat thuis zitten vond hij helemaal niks. Hij ging op zoek naar een bedrijf die hem een kans wilde geven, ondanks zijn IVA-uitkering.

  Toen kwam Pieter bij Soci-Com terecht
  Pieter solliciteerde bij Soci-Com en kon aan het werk in de productiehal in Enkhuizen. Tijdens zijn eerste gesprek gaf Pieter al aan dat hij een buitenmens is. Op de werkvloer liet hij zien dat hij een harde werker is met veel in zijn mars. Hij zag een vacature bij autodemontagebedrijf de Ooyevaar in Blokker en regelde zelf een kennismakingsgesprek. Pieter gaf aan dat hij dit eerste gesprek prima alleen kon voeren en dit was ook zo. Het gesprek ging erg goed.

  Omdat Pieter een WIA-indicatie heeft en vanuit het UWV inkomen ontving, waren er een aantal vragen die zowel bij werkgever als bij Pieter speelde. Om die reden was afgesproken dat Soci-Com in beeld bleef. Tijdens het tweede gesprek ging onze collega Andrea met hem mee om advies te geven over de volgende stappen en te schakelen met het UWV. Via het traject bij Soci-Com is Pieter twee maanden op proef gekomen bij de Ooyevaar en dat ging zo goed dat hij nu een contract heeft gekregen.

  De huidige situatie
  Bij de Ooyevaar is Pieter werkzaam als kraanmachinist. Met de kraan haalt hij koper en motorblokken uit autowrakken. Deze baan is hem op het lijf geschreven: hij is buiten en belast zijn been niet. Hij is erg blij en lekker aan het werk.

  het verhaal van Pieter Soci-Com de Ooyevaar

   

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten