Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Monique

  21/04/2017

  Monique Dekker: woon-/activiteitenbegeleider bij RIBW

  Toen Monique haar opleiding Jeugdzorg had afgerond was het onmogelijk om werk te vinden in de zorg. Na het versturen van honderden sollicitatiebrieven en geen bedrijf die haar een kans wilde geven, kwam zij uiteindelijk in de bijstand. Via een oproep op Facebook werd zij vrijwilliger bij de Textielformule van de RIBW Participatieformule, waarbij diverse mogelijkheden tot leren en werken zijn ondergebracht. Nu heeft zij hier een flexcontract en werkt zij met veel plezier.

  De situatie vóór Soci-Com

  Monique volgde de opleiding Jeugdzorg aan het Horizon College. Op het moment dat zij afgestudeerd was, verdwenen er opeens allemaal banen in de zorg. Doordat er toen heel veel mensen op zoek waren naar werk, lukte het Monique niet om een baan te vinden. Ze heeft in die tijd honderden sollicitatiebrieven gestuurd. Een paar keer kreeg zij een reactie, maar ze werd bijna nooit uitgenodigd voor een gesprek. Zelfs voor eenvoudig werk bleek ze al te oud en daardoor te duur te zijn. Ze kwam uiteindelijk terecht in de bijstand.

  Toen kwam Monique bij Soci-Com terecht

  Monique zat bijna drie jaar in de bijstand toen zij op Facebook een oproep van de RIBW Participatieformule zag langskomen. Ze waren op zoek naar cliënten en een vrijwilliger voor de Textielformule. De Textielformule is in de zomer van 2016 ingetrokken bij Soci-Com in Enkhuizen. Sinds die tijd werken de partijen intensief samen.

  Tijdens haar opleiding had Monique stagegelopen bij de RIBW en ze herkende de naam van de contactpersoon (werkbegeleider Janine Uijldert) bij de oproep op Facebook. Ze stuurde haar een berichtje en mocht op gesprek komen. De volgende dag kon zij meteen starten als vrijwilliger.

  De huidige situatie

  Via de RIBW heeft Monique inmiddels een flexcontract gekregen en ze is nu zoveel mogelijk in het naaiatelier aan het werk. Ze tekent patronen, knipt stof en naait kleding, kussens en allerlei andere producten. Naast het opdoen van naai-ervaring, doet Monique ook weer ervaring op met het begeleiden van cliënten wat zij erg leuk vindt. Monique is veel positiever geworden en volgens haar familie en vrienden straalt ze als ze over haar werk praat. Ze heeft het gevoel dat ze echt weer mee doet in de maatschappij.

  Monique is heel blij met haar situatie nu. Ze werkt fijn samen met Janine en zou niet meer weg willen. Ze is bezig met de afronding van de opleiding tot costumière. In de toekomst zou ze graag nog de opleiding tot coupeuse willen doen.

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten