Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Malcolm

  18/01/2022

  Malcolm: bakfietsmonteur soci.bike

  Voor de zomervakantie van 2021 had Malcolm nog nooit van Soci-Com gehoord. Momenteel volgt hij een traject waarin hij in de praktijk leert hoe hij onze eigen elektrische bakfiets soci.bike monteert. Samen met zijn collega’s maakt hij het werkproces efficiënter en levert hij elke dag nieuwe bakfietsen af.   

  De situatie vóór Soci-Com
  Voordat Malcolm bij Soci-Com kwam werken, liep hij stage bij supermarkt Deen. Daar hadden ze helaas geen vaste plek voor hem. Hij moest dus op zoek naar iets anders. In die periode was Malcolm vaak ziek: “Ik heb de ziekte van Pfeiffer gehad. Hierdoor was ik moe en snel ziek. Ik vond het altijd heel erg vervelend als ik me moest afmelden bij stage, omdat ik weer ziek was.” De schoolperiode van Malcolm was ook niet altijd even makkelijk. Hij werd gepest en uitspraken van sommige leraren hielpen niet mee aan zijn zelfvertrouwen. “Ik ben daarom ook gewisseld van school, omdat het niet meer ging.” Op de andere school ging het gelukkig beter. Via Werksaam hoorde Malcolm voor het eerst van Soci-Com.

  Toen kwam Malcolm bij Soci-Com terecht
  Voor de zomervakantie kwam Malcolm voor het eerst bij Soci-Com binnen. “Het voelde meteen goed. Ik kan heel goed aanvoelen of een plek goed of slecht is, en bij Soci-Com had ik een goed gevoel.” Malcolm heeft een aantal weken in de productiehal gewerkt, voordat hij zomervakantie had. Na de vakantie vroeg jobcoach Rob Kooiman of Malcolm bij soci.bike wilde werken. soci.bike is Soci-Coms eigen elektrische bakfiets die ook in de productiehal in Enkhuizen wordt gemonteerd. Malcolm volgt daar nu het traject ‘Praktijkverklaring’. Dit houdt in dat hij geen theorie hoeft te doen en dus ook niet naar school gaat. Malcolm doet in de praktijk bij soci.bike ervaring op en krijgt hiervoor een praktijkverklaring. “Ik kon eigenlijk al direct goed de spaken in het wiel zetten. En als je iets goed kan, geeft je dat ook meteen zelfvertrouwen.”

  De huidige situatie
  Ik heb heel veel geleerd over fietsen bij soci.bike. Ik plak nu ook gewoon mijn eigen banden!” Daarnaast kan Malcolm zich beter openstellen naar andere mensen. Met name naar zijn collega’s. “Met Istvan praat ik altijd Engels. Dat vind ik heel erg leuk. Ik spreek namelijk liever Engels dan Nederlands.” Dat hij zich beter kan openstellen, komt volgens Malcolm door de fijne mensen en goede sfeer bij Soci-Com. “Ik vind het ook erg leuk dat er naar mij wordt geluisterd. Als ik denk dat de bakfiets efficiënter in elkaar kan worden gezet, geef ik dat aan. Er wordt dan echt gekeken of ik gelijk heb. We doen nu zelfs iets op de manier die ik had voorgesteld!

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten