Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Dennis

  02/11/2021

  Dennis: leidinggevende bij Soci-Com

  Door een operatie kwam Dennis thuis te zitten met heftige evenwichtsproblemen. Hij werkte voor de operatie als automonteur, maar dit beroep kon hij door zijn klachten niet meer uitoefenen. Dennis kwam uiteindelijk via WerkSaam bij Soci-Com terecht. Nu, 5 jaar later, is hij leidinggevende bij Soci-Com.

  De situatie vóór Soci-Com
  Dennis werkte voorheen als automonteur. Aan auto’s sleutelen is zijn passie. Maar door evenwichtsklachten en het faillissement van de garage, kon hij dit niet meer doen. Hij heeft toen ongeveer 4 jaar thuis gezeten. Dit was een zware periode voor hem omdat hij weinig sociaal contact had en last van zijn klachten.

  Toen kwam Dennis bij Soci-Com terecht
  Via WerkSaam raakte Dennis uiteindelijk weer aan het werk. Toch waren de baantjes die hij had niet helemaal zijn ding. Tot een jobcoach bij WerkSaam voorstelde om bij Soci-Com te werken.

  In 2016 begon Dennis als productiemedewerker. Hij deed alles: van lopende band tot elektra. Het werk en de sociale omgeving bevielen hem goed. In 2018 vroeg de toenmalige leidinggevende aan hem of hij ook pakbonnen kon printen. “Achteraf snap ik waarom hij dit aan mij vroeg. Hij wilde dat ik leidinggevende ging worden!” zegt Dennis. Soci-Com had namelijk goed in de gaten dat hij wel meer in zijn mars had. Sinds 2018 werkt hij als leidinggevende. Dit doet hij met heel veel plezier.

  Ondanks dat Dennis geen ervaring had met leidinggeven en leveringen plannen, bevalt de baan hem goed. “In de ochtend ben ik vrachten aan het laden en lossen, ik stuur de productiemedewerkers aan én ik heb contact met klanten” zegt hij. Een heel breed beroep dus. In het begin was het natuurlijk wel even wennen. Maar het sociale aspect maakt het nou juist zo leuk volgens Dennis.

  De huidige situatie
  Dennis is blij met waar hij nu is en wil voorlopig nog niet weg bij Soci-Com. Maar “wie weet wat de toekomst brengt,” zegt hij. Dennis staat altijd open om te leren. Zo denkt hij er bijvoorbeeld aan om een gebarentaalcursus te volgen. En wil hij ook graag een praktisch leidinggevende cursus volgen. Dennis heeft in ieder geval bij Soci-Com al veel geleerd over hoe je met verschillende mensen moet omgaan.

  Ook goed naar jezelf en je eigen lichaam luisteren heeft Dennis bij Soci-Com moeten onder vinden. “Ik ben er twee maanden tussenuit geweest met een burn-out,” vertelt Dennis. In die periode kwam hij er achter dat hij te weinig naar zichzelf luisterde. Ondertussen is Dennis weer aan het werk en gaat hij met energie en plezier heen!

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten