Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Het verhaal van Brian

  07/01/2022

  Brian: werkzaam bij zeilmakerij Van de Gruiter

  Na een periode van 1,5 jaar thuis te hebben gezeten, werkt Brian sinds de zomervakantie van 2021 bij Van de Gruiter in Andijk. Het creatieve en afwisselende werk bevalt hem heel erg goed. Zo goed dat hij ook zijn vrijwilligerswerk weer heeft opgepakt!

  De situatie vóór Soci-Com
  Een puinhoop,” zo omschrijft Brian zijn situatie voordat hij bij Soci-Com begon. Hij werkte als glazenwasser totdat hij een burn-out kreeg. De burn-out zorgde voor black-out verschijnselen waardoor Brian zijn werk als glazenwasser niet meer kon uitoefenen. “Mijn linkerbeen viel bijvoorbeeld uit en ik ben van een dak gevallen,” vertelt Brian. De periode na zijn val bestond vooral uit revalideren en veel thuis zijn. Voor Brian, alleenstaande vader van drie kinderen, was dit een zware tijd. Zijn hobby’s hielden hem tot op een zekere hoogte bezig, maar na een tijdje was hij weer toe aan werk.

  Toen kwam Brian bij Soci-Com terecht
  Via het re-integratietraject van het UWV kwam Brian voor een tweede spoortraject bij Over de Dam Advies terecht. Andrea van Dam zag een kans voor Brian bij Soci-Com en bracht hem in contact met jobcoach Rob. Soci-Com voelde voor Brian meteen goed. Toch vond hij het productiewerk niet zo leuk. Rob stelde voor dat Brian kennis ging maken bij de zeilmakerij. En dit werk past hem stukken beter! Hij is creatief met zijn handen bezig en eigenaar Kees van de Gruiter zorgt ervoor dat Brian genoeg afwisselend werk doet.

  De huidige situatie
  Brian werkt nu met heel veel plezier 4 dagen per week in de zeilmakerij. Hij heeft hier veel geleerd over het bewerken van zeilen. Zoals lassen, ringen slaan en hoeken maken. Maar ook weer onder de mensen zijn, bevalt Brian goed. Doordat het op zijn werk goed gaat, heeft Brian ook zijn hobby’s en vrijwilligerswerk weer opgepakt. Hij is hobbyfotograaf voor een Halloweenfair en hij heeft zelfs zijn eigen kostuum gemaakt voor de fair. Verder is Brian vanwege zijn aangepaste uren op tijd thuis voor de kinderen. Ook dit vindt hij erg fijn. Doordat hij een stuk beter in zijn vel zit, is hij ook een veel leukere vader.

  Je wordt bij Soci-Com niet zomaar in een hoekje gegooid. Ze houden contact met je of alles nog wel goed gaat,” vertelt Brian. Het werk in de zeilmakerij bevalt Brian zo goed dat hij hier zeker nog niet weg wil!

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten