Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Wat doet een stagiair bij Soci-Com?

  18/11/2016

  Momenteel loop ik – Robin Knijn, 23 jaar uit Hoorn – stage bij Soci-Com. Ik volg de opleiding Marketing en Communicatie aan het Horizon College in Hoorn en zit nu in mijn laatste jaar. Sinds 1 september ben ik begonnen bij Soci-Com met mijn eindstage voor zijn opleiding.

  Ik houd mij tijdens de stage bezig met het doen van marktonderzoek en vervolgens met het schrijven van een businessplan voor de elektrisch ondersteunde bakfiets van Soci-Com: de Soci.bike. Dit is een unieke elektrische bakfiets met dezelfde kernwaarden als Soci-Com: eerlijk, duurzaam en sociaal.

  Dagelijkse bezigheden
  Mijn dagelijkse bezigheden bij Soci-Com liggen dus voor het grootste gedeelte bij het marktonderzoek en het schrijven van een businessplan voor de Soci.bike. Daarnaast ondersteun ik Alida met de urencontrole wanneer nodig en de aanwezigheid controleren van het personeel. Ik loop stage tot februari en als alles goed verloopt, ligt er dan een mooi businessplan klaar voor de Soci.bike en kan ik mijn diploma in ontvangst nemen! En hopelijk vind ik dan snel een leuke baan.

  De bakfiets wordt door de medewerkers van Soci-Com in elkaar gezet, waardoor Soci-Com dicht op de productie zit en snel kan schakelen wanneer er iets verkeerd dreigt te gaan. Tijdens dit proces zullen medewerkers een opleiding volgen tot fietsenmaker niveau 1. Een mooi diploma om in te toekomst mee aan de slag te kunnen bij fietsenmakers in de regio en een plekje op de arbeidsmarkt te vinden.

  Een tweede kans
  Wat Soci-Com naar mijn idee zo’n mooi bedrijf maakt is de diversiteit van mensen. En dat deze mensen bij Soci-Com een tweede kans krijgen. Vaak zijn de mensen langdurig werkloos en worden ze hier goed gemotiveerd om weer in het werkritme terecht te komen en uiteindelijk uit te vliegen naar bedrijven in de regio waar ze weer voor de volle 100% meedoen aan de werkmaatschappij. Dit in combinatie met het commerciële gedeelte maakt Soci-Com een prachtig volwaardig bedrijf met een hele mooie sociale inslag.

  Ook stagelopen bij Soci-Com?
  Heb jij ook interesse in een stageplek bij Soci-Com? Soci-Com is vaak op zoek naar een stagiair(e). Via het formulier op de contactpagina kun je eenvoudig contact opnemen.

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten