Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Column Peter: Daarom Soci-Com

  12/11/2021

  Soci-Com voor werkgevers

  “Een inclusieve samenleving,” antwoord Peter Schouten, mede eigenaar van Soci-Com Enkhuizen, op de vraag waar bedrijven aan bijdragen wanneer zij klant worden. “Met het PSO 30+ certificaat laat Soci-Com zien dat onze organisatie structureel werk maakt van sociaal ondernemen en zichtbaar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.” Het PSO 30+ certificaat is het hoogst haalbare certificaat op gebied van sociaal ondernemen.

  Wanneer een bedrijf klant wordt van Soci-Com om werknemers te krijgen, kunnen zij het volgende verwachten. “Werknemers hebben een contract bij ons. De verloning, subsidies aanvragen, verzuim, etc. liggen dus bij ons,” aldus Peter. Verder krijgen klanten een vaste kracht. “We zetten niet, zoals bij een uitzendbureau, verschillende mensen op één klus. Onze klanten krijgen steeds dezelfde werknemer”. Ook wanneer er even geen werk bij de klant is, gaan de werknemers niet naar een ander bedrijf. “Dan komen ze in onze eigen fabriek werken,” zegt Peter. Via jobcoach Rob Kooiman worden de werknemers begeleid. Ook dit hoeft het bedrijf dus niet zelf te doen. “We blijven contact houden met zowel de werknemer als de klant over hun behoeften,” vertelt hij.

  Dat is niet het enige wat Soci-Com doet. Zo kunnen bedrijven ook werk uitbesteden. “Door (productie) werk aan ons uit te besteden, bespaart een klant een hoop. Waaronder transportkosten. Dit is dan ook meteen beter voor het milieu, omdat er minder CO2 wordt uitgestoten. Wij zijn namelijk gevestigd in Enkhuizen waardoor de klant niet naar het buitenland hoeft. Zo kunnen eventuele controles ook makkelijker worden uitgevoerd. Daarnaast kan de klant kiezen wat ze willen: een totaal concept, dat wij hun voorraad vasthouden, pakketten per order. Het is allemaal bespreekbaar,” vertelt Peter.

  Soci-Com past bij jouw bedrijf als je begaan bent met mensen en de samenleving. “Je hoeft niet per se productiewerk te hebben als je van ons klant wil worden.” Zo vertelt Peter dat de werknemers ook inzetbaar zijn voor andere werkzaamheden. “Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van je eigen personeel. Als een monteur zijn gereedschap in zijn werk bus vergeet, moet deze heen en weer lopen. Zo verspilt hij/zij kostbare tijd. Als er een Soci-Com medewerker met deze monteur mee is, kan hij/zij dit soort klusjes overnemen,” aldus Peter. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor wanneer monteurs iets vergeten zijn, maar zo zijn er eindeloos veel kleine klusjes die onze krachten kunnen overnemen. “We werken nu vooral samen met MKB’ers. Deze hebben vaak maar 1 á 2 mensen nodig. Het is voor ons namelijk niet mogelijk om bijvoorbeeld 15 mensen de deur uit te sturen naar één bedrijf.” Komen grote bedrijven dan niet in aanmerking met Soci-Com? “Zeker wel! Maar houdt er rekening mee dat wij dus geen massa’s mensen naar je bedrijf kunnen sturen,” zegt Peter.

  “Bij Soci-Com zijn we niet geld gedreven. Natuurlijk moet er verdiend worden voor ons bestaan, maar het gaat hier om de mensen,” zegt Peter. Denk je dat Soci-Com bij jouw bedrijf past of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

   

  Soci-Com voor werknemers

  Ben jij juist op zoek naar werk? “Soci-Com biedt persoonlijke begeleiding. Verder zijn wij een kleinschalig bedrijf waardoor er een familiegevoel heerst,” vertelt Peter. Soci-Com doet aan open hiring. Dat houdt in dat iedereen mag komen solliciteren. Mensen die bij Soci-Com solliciteren, moeten wel minimaal 24 uur inzetbaar zijn. “Ze hoeven niet direct 24 uur te komen werken, maar hier streven we wel naar toe. De uren kunnen opgebouwd worden. Het gaat er bij ons meer om dat mensen wíllen werken. Des te sneller je aan de 24 uur zit, des te eerder je een contract krijgt,” vertelt Peter.

  Soms gaat het detacheren wat lastig. “We gaan dan met de mensen in gesprek. Wat speelt er nog meer? Waarom willen of kunnen ze dit niet? We willen graag iedereen zo goed mogelijk helpen,” aldus Peter. Soci-Com helpt voorbij de voordeur. “Onze jobcoach Rob Kooiman is altijd bereikbaar voor begeleiding. Verder hebben wij contact met budgetcoaches en verslavingsdeskundigen. En ook als je buiten Soci-Com werkzaam bent, blijf je onderdeel van het Soci-Com-team. Hierdoor komt ook het familiegevoel bij ons.”

  Werknemers krijgen bij Soci-Com dus altijd minimaal een 24 uurscontract. Ook wanneer zij gedetacheerd worden blijven werknemers op contract bij Soci-Com. “Zo blijven wij ook het aanspreekpunt voor de werknemers en werkgevers”.

  Geld verdienen staat bij Soci-Com niet op nummer één. “De mensen staan bij ons op nummer één,” zegt Peter. “We zijn met zijn allen met iets goeds bezig. Sociaal ondernemen zit nou eenmaal in ons bloed”. Ben jij op zoek naar werk en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten