Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Column Kees van de Gruiter: sociaal ondernemen in Andijk

  01/03/2022

  Sociaal ondernemen zorgt voor een goed gevoel, maar het moet wel in je bedrijf passen. Zo kan er geen te hoge werkdruk zijn en moet er ruimte zijn voor een goed gesprek. Ook moet het werk niet te ingewikkeld en te verantwoordelijk zijn. Maar als sociaal ondernemen in je bedrijf past, raad ik het zeker aan!

  Ik heb regelmatig een gesprek met mijn werknemers. Dat vind ik ook leuk om te doen. Soms moet je verder kijken. Door een gesprek aan te gaan kom je meer te weten over de persoon zelf en waarom hij/zij zo reageert of zich gedraagt. Met deze informatie kun je vervolgens iets doen om het voor beide partijen beter te maken. Net zolang tot je de ideale situatie met elkaar hebt gevonden.

  Mijn zeilmakerij is al zes jaar klant bij Soci-Com en deze samenwerking bevalt me goed. De werknemers die ik via Soci-Com krijg, geven een mooie aanvulling op mijn personeel. Ik zie de mensen echt stappen vooruit maken en groeien. Dit doet mij als ondernemer erg goed. Soci-Com geeft kleur aan mijn bezetting. Ik waardeer het ook erg dat Soci-Com zo betrokken blijft bij de uitgeplaatste mensen en altijd bereikbaar is voor overleg.

  Sociaal ondernemen vind ik leuk; onlangs kwam een groep leerlingen van de praktijkschool langs voor snuffelstages. Leerlingen weten misschien niet wat ze willen en/of kúnnen doen later. Met zo’n stagedag kan ik ze hier wellicht mee helpen. Ik vind dit soort werkzaamheden belangrijk. Ook voor de toekomst van mijn bedrijf.

  Wil je van gedachten wisselen over sociaal ondernemen in combinatie met flexibele inzet van personeel? Neem dan contact op met de jobcoach van Soci-Com, Rob Kooiman via rob@soci-com.nl of 06-81518062.

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten