Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Beschut werken bij Soci-Com

  19/10/2018

  Bij Soci-Com kun je terecht voor een beschutte werkplaats. Ook als je op zoek bent naar een stage. Maar wat is beschut werk eigenlijk en wie komt daarvoor in aanmerking? We gingen hierover in gesprek met Vincent Hollenberg, arbeidscoach bij WerkSaam Westfriesland.

  Wat is beschut werk?

  Bij een Advies Indicatie Beschut Werk onderzoekt het UWV welke mogelijkheden je hebt om te werken. En welke aanpassingen en/of begeleiding je daarvoor nodig hebt. Blijkt uit het onderzoek dat je ondersteuning nodig hebt die een gewone werkgever niet kan bieden? Dan geeft het UWV een positief Advies Indicatie Beschut Werk af.

  Met een positief advies adviseert het UWV dat je alleen in een beschutte werkomgeving kunt werken. Dit is een omgeving waar je meer begeleiding en/of aanpassingen op de werkplek kunt krijgen, dan een gewone werkgever kan bieden. Bijvoorbeeld bij een sociale werkplaats. Het Advies Indicatie Beschut Werk is een advies van het UWV. Met dit advies kun je naar de gemeente gaan. Voor de zeven Westfriese gemeentes geldt dat je terecht komt bij WerkSaam Westfriesland. Vervolgens besluiten zij of je een beschutte werkplek krijgt.

  Wie behoort tot de doelgroep?

  Tot de doelgroep beschut werk behoren mensen die (nog) niet in een reguliere baan kunnen werken, ook niet met extra begeleiding en ondersteuning, maar uitsluitend in een beschutte omgeving onder aangepaste omstandigheden, mogelijkheden tot arbeidsparticipatie hebben. Het gaat om mensen die door hun lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking zoveel (structurele) begeleiding of aanpassing van de werkplek nodig hebben, dat niet van een werkgever mag worden verwacht dat hij deze mensen in dienst neemt. Ook niet met extra voorzieningen van gemeente of UWV. Dit onderscheidt de doelgroep beschut werk van de doelgroep voor de banenafspraak.

  Hoe kom je in aanmerking voor beschut werken?

  Je kunt en wilt graag werken? Maar je kunt geen werk vinden of behouden, omdat je begeleiding nodig hebt of je werkplek aangepast moet worden door een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking. Als dit zo kostbaar of intensief is dat die investering niet van een werkgever gevraagd kan worden, dan kun je een indicatie beschutwerk aanvragen bij het UWV. Dat kan via de website www.uwv.nl.

  Beschut werken bij Soci-Com

  Soci-Com heeft een aantal beschutte werkplekken ingevuld en ook nog reeds beschikbaar. Zou jij of een relatie van jou, hiervoor in aanmerking willen komen? Neem dan contact met Soci-Com op via de website, 0228-326100 of info@soci-com.nl.

   

  Bronnen:

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten