Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Soci-Com wederom Prestatieladder Socialer Ondernemen Trede 3 en 30+ gecertificeerd

  06/06/2023

  Het Prestatieladder Social Ondernemen (PSO) Trede 3 en 30+ certificaat bewijst dat Soci-Com structureel werk maakt van sociaal ondernemen. Een belangrijk certificaat op het gebied van sociaal ondernemen, waar we enorm trots op zijn. Ook is het erg waardevol voor onze opdrachtgevers.

  Bovengemiddeld sociaal ondernemen

  Twee jaar geleden waren we de eerste onderneming in Westfriesland die dit certificaat behaalde. Minimaal 30% van ons personeelsbestand, bestaat uit personen die meer dan gemiddeld hulp nodig hebben om naar betaald werk te komen. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Soci-Com op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van betaald werk en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Soci-Com op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

  Bijdragen aan je SROI

  Eigenaar Peter Schouten legt uit: “Het behalen van het PSO-Trede 3 en 30+ certificaat bevestigt objectief onze voortdurende inspanningen. Voor bedrijven die productiewerk bij ons uitbesteden of kandidaten van ons inhuren, is het ook interessant omdat ze kunnen laten zien dat ze samenwerken met een PSO-gecertificeerd bedrijf. Door zaken te doen met een PSO-gecertificeerd bedrijf draag je actief bij aan je eigen social return on investment.”

  PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

  PSO bevordert inclusief werkgeverschap in Nederland. Het is een meetinstrument en keurmerk van TNO dat sociaal ondernemen objectief meetbaar en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben de PSO ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten sinds 2010. Het is inmiddels de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Je kunt hier meer lezen over PSO.

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten