Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  Samenwerking RIBW en Soci-Com

  21/10/2016

  Deze zomer is de Textielformule van de RIBW ingetrokken bij reïntegratiebedrijf Soci-Com in Enkhuizen. Sinds die tijd werken de partijen intensief samen. Een ontwikkeling waar Janine Uijldert, werkbegeleider bij de Textielformule, erg blij mee is.

  Talenten ontwikkelen

  Janine: “De verhuizing van de Textielformule was noodzakelijk, omdat in de Zaanstreek niet genoeg mensen deelnamen. In de zoektocht naar een juiste locatie kwam ik in contact met Peter Schouten van Soci-Com. Hij was voornemens om op hun locatie een naaiatelier te beginnen. Toen is het balletje gaan rollen. Onze visies sluiten goed aan; beide organisaties willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen bieden om te participeren op een manier die bij de deelnemer past. Uitgangspunt is om de talenten van de deelnemer te ontwikkelen en in te zetten om zo ver mogelijk te komen.”

  Commerciële uitstraling

  “Door naar Soci-Com te verhuizen is het mogelijk om de textielformule een meer commerciële uitstraling te geven en dus meer marktconform te werken. We delen opbrengsten en kosten en streven op termijn naar een uitwisseling op deelnemersniveau. Daarnaast gaat Patricia Appelman vanuit Soci-Com mij vervangen bij afwezigheid. Momenteel kijkt zij met mij mee en leert gelijktijdig de deelnemers kennen. Onze deelnemers mogen ook gebruikmaken van het cursusaanbod van Soci-Com en de diensten van ‘Talent’, het uitzendbureau van Soci-Com.”

  Meer informatie over RIBW is te vinden op de website.

  RIBW naaiatelier
  Nataschja Walter (l) en Janine Uijldert

  Laatste nieuws van Soci-com

  Bekijk alle nieuwsberichten