Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraagSoci-Com Talent; werkt gegarandeerd!

02/02/2018

Hét uitzendbureau met sociale missie

Soci-Com doet veel, heel veel. Naast het uitvoeren van productiewerk voor onze opdrachtgevers, waarbij wij mensen die een steuntje in de rug nodig hebben een kans bieden om weer aan het werk te gaan, houden wij ons ook bezig met de doorstroom van deze werknemers naar een baan buiten Soci-Com.

Dit doen wij door bemiddeling vanuit Soci-Com Talent, hét uitzendbureau met een sociale missie. Wij gaan de uitdaging aan om voor onze kandidaten een passende baan te vinden. Vanuit onze vestigingen in Enkhuizen en Edam werken wij samen met de werknemer aan een realistische vervolgstap.

Naast de bemiddeling van onze eigen werknemers houden we ons ook bezig met reguliere werkzoekenden en vacatures. We zoeken altijd samen met de opdrachtgever naar een juiste invulling van de functie. Zo komt de juiste match tot stand.

Hoe doen we dat?
Zodra een kandidaat klaar is voor de volgende stap, maken wij een afspraak voor een intake/kennismakingsgesprek waarin we de juiste richting en mogelijkheden bepalen. Daarna kijken we of we een passende vacature beschikbaar hebben of we gaan bedrijven benaderen voor een vacature. Ook kijken we of alle gegevens nog actueel zijn, zoals het cv en de eventuele motivatiebrief.

Als we een vacature gevonden hebben, dragen we de kandidaat voor bij het bedrijf voor een kennismakingsgesprek. De ene keer gaan we mee tijdens het gesprek en de andere keer is het al voldoende om van te voren het gesprek voor te bereiden.

Als er een match is, gaan we in gesprek met de werkgever over de startdatum, het salaris en voor hoe lang het werk is. Vervolgens worden de afspraken schriftelijk vastgelegd en gaat de werknemer starten. Soci-Com Talent begeleidt zowel de werknemer als de opdrachtgever tijdens dit proces.

Wanneer is een juist match gemaakt?
Onze intercedentes kunnen naar aanleiding van de gesprekken met de kandidaten een inschatting maken van wat een passend bedrijf is voor de kandidaat. Ook leren wij een bedrijf goed kennen door op bezoek te gaan en te informeren wat belangrijk is bij het vinden van een juiste werknemer. Zo kan een juiste match al snel gemaakt worden.

Soci-Com Talent helpt mensen een betaalde baan te behouden
Iedereen verdient een eerlijke kans op een baan voor langere tijd. Werknemers blijven bij ons in beeld, ook nadat ze zijn gestart bij een van onze opdrachtgevers. We hebben regelmatig gesprekken met de werknemers, maar ook met de contactpersonen bij het bedrijf.

Wanneer er toch iets aan de hand blijkt te zijn, gaan we het gesprek aan en kijken we of het opgelost kan worden. Soci-Com heeft daarvoor ook een interne jobcoach die we in kunnen zetten.

Soci-Com Talent zoekt graag de samenwerking met bedrijven
Ziet u binnen uw bedrijf mogelijkheden om onze kandidaten aan het werk te zetten? Wilt u weten of u mogelijkheden kunt creëren en wat daarbij belangrijk is? Wij gaan graag met u in gesprek.

We kunnen u ontzorgen op het gebied van vacatures en personeelsbezetting. We denken bijvoorbeeld mee over vacatures die lastig in te vullen zijn. Wellicht is de vacature op te delen in verschillende taken waarbij een Soci-Com Talent wordt ingezet. Ook ontzorgen we u op het gebied van SROI.

We hopen dat u door deze blog een beter beeld heeft gekregen over wat we doen met ons uitzendbureau. Als er toch nog vragen zijn, kunt u contact opnemen met Andrea van Dam of Merlin Swart.

Andrea en Merlin

Laatste nieuws van Soci-com

Bekijk alle nieuwsberichten