Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  soci.bike

  In de werkplaats van Soci-Com in Enkhuizen wordt onze elektrisch ondersteunde bakfiets soci.bike in elkaar gezet. Wij leiden hiermee onze werknemers op tot hoogwaardige e-bike specialisten.
  Ga naar soci.bike

  soci.bike bakfiets

  Soci-Com is fabrikant van de elektrisch ondersteunde bakfiets soci.bike. Dit zijn geen gewone bakfietsen, maar dit zijn bakfietsen met een verhaal. Eigenaren Patrick de Haan en Peter Schouten hebben zelf of in hun nabije omgeving ervaren wat het doet met mensen als zij aan de zijlijn komen te staan. Ze hebben geen reden om ’s ochtends uit hun bed te komen en ’s avonds, als zij thuiskomen, kunnen zij niet trots zijn op datgeen wat zij die dag gedaan hebben. Dat is de reden dat wij bij soci.bike geen mensen aannemen om de bakfiets te maken: wij maken bakfietsen om mensen aan te kunnen nemen.

  Maatschappelijke missie

  Maatschappelijke impact is daarbij ons doel en financieel rendement is een van onze middelen. Wij zijn een commercieel bedrijf en verkopen deze bakfiets. Het geld dat wij verdienen investeren wij in onze missie. We zijn daarmee ook een Social Enterprise.

  Bij soci.bike worden medewerkers opgeleid op het gebied van fietstechniek, ze doen werkervaring op en werken met de nieuwste technieken op het gebied van e-bike technologie. Dat samen vormt een goede basis voor een betaalde baan bij soci.bike of extern.

  De ultieme bakfiets

  Zoals met alles maken details het verschil. Met bestaande bakfietsen bleken mensen geïrriteerd door lekke banden, onbetrouwbare verlichting en fietsbellen die lostrillen. Ze maakten zich zorgen over veiligheid. En ze vonden het fantastisch om files voorbij te rijden en meer tijd buiten door te brengen.

  We hielden wat werkt en verbeterden wat niet werkt. We ontwikkelden op maat gemaakte wielbeschermers om vingers te redden, monteerden driepuntsgordels en belachelijk goede remmen. Dankzij ons kantelmechanisme is de soci.bike wendbaar én stabiel. Dankzij een vleugje Deutsche Gründlichkeit kun je elke dag rekenen op de elektrische trapondersteuning. De fietsverlichting en de bel een bijzondere eigenschap: ze doen het.

  Nieuwsgierig? Bekijk de website en volg de Facebookpagina!