Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraag  De ondernemers achter Soci-Com

  Soci-Com is in handen van Peter Schouten en Patrick de Haan. Beiden hebben zij het idee dat sociale betrokkenheid en commercieel ondernemen elkaar niet bijten. In hun bedrijfshal van 1200 m2 sturen zij hun teams aan en houden zij voortdurend contact met opdrachtgevers, UWV en gemeente instellingen.

  duurzaam, sociaal, verantwoord, maatschappelijk, eerlijk, assemblage, enkhuizen, edam, amsterdam

  Patrick de Haan

  Patrick (1964) heeft een technisch/commerciële opleiding en heeft na zijn studie vijf à zes jaar bij een baas gewerkt. Daarna is hij voor zichzelf begonnen. Als ondernemer nam hij technische bedrijven over om ze beter te maken en vervolgens weer te verkopen. In 2009 verkocht hij het laatste bedrijf om een tijdje leuke dingen te gaan doen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zijn allereerste baas had een zwaar gehandicapte broer, die toch een job kreeg in het bedrijf. Patrick vond dat mooi: "Bij het UWV hebben deze jongens en meiden een medische indicatie maar ze hebben vaak veel meer in de rugzak. Verslaving, schulden, misbruik... In een gewone onderneming - weet ik uit ervaring - kom je hier met vallen en opstaan achter en heb je vaak geen tijd om ze goed te begeleiden. Maar Soci-Com kan hun problemen al tackelen vóór ze naar een bedrijf gaan." Patrick doet bij Soci-Com de verkoop en productie.

  duurzaam, sociaal, verantwoord, maatschappelijk, eerlijk, assemblage, enkhuizen, edam, amsterdam

  Peter Schouten

  Peter (1964) heeft als adviseur bij heel veel verschillende bedrijven gewerkt. Toen hij bij Soci-Com binnen kwam had hij direct een klik. Het kan zijn doordat hij op de lagere school altijd de underdog was. Het heeft vast ook te maken met zijn dochter, die PDDNOS autisme heeft. Als ondernemer met een succesvol metaalbedrijf en een uitzendbureau in Hoorn heeft Peter altijd veel stagiaires gehad. Vaak waren dat leerlingen van de praktijkschool of van een ZMOK school, een speciale school voor jongeren met gedragsproblematiek. "Ik heb me dat nooit zo gerealiseerd, maar met Soci-Com heb ik de warmte die ik voel voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken omgevormd tot verdienmodel. Wij slagen er steeds beter in om de 'participatiedoelgroep'-bakken van het UWV en de gemeentes leeg te maken." Peter is bij Soci-Com verantwoordelijk voor HRM en financiën.

  Waarom Soci-Com

  Wij geloven dat iedereen op zijn of haar eigen manier van toegevoegde waarde kan zijn op de arbeidsmarkt.  Door talenten te begeleiden naar een baan die bij ze past, werken wij aan een betere maatschappij en succesvolle organisaties. Maar vooral aan gelukkigere mensen.

  Ontdek waarom Soci-Com werkt