Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraagDe ondernemers achter Soci-Com

Soci-Com is in handen van Peter Schouten, Patrick de Haan en Niels Deen. Allen hebben zij het idee dat sociale betrokkenheid en commercieel ondernemen elkaar niet bijten. In hun bedrijfshal van 1200 m2 sturen zij hun teams aan en houden zij voortdurend contact met opdrachtgevers, UWV en gemeente instellingen.

duurzaam, sociaal, verantwoord, maatschappelijk, eerlijk, assemblage, enkhuizen, edam, amsterdam

Patrick de Haan

Patrick (1964) heeft een technisch/commerciële opleiding en heeft na zijn studie vijf à zes jaar bij een baas gewerkt. Daarna is hij voor zichzelf begonnen. Als ondernemer nam hij technische bedrijven over om ze beter te maken en vervolgens weer te verkopen. In 2009 verkocht hij het laatste bedrijf om een tijdje leuke dingen te gaan doen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zijn allereerste baas had een zwaar gehandicapte broer, die toch een job kreeg in het bedrijf. Patrick vond dat mooi: "Bij het UWV hebben deze jongens en meiden een medische indicatie maar ze hebben vaak veel meer in de rugzak. Verslaving, schulden, misbruik... In een gewone onderneming - weet ik uit ervaring - kom je hier met vallen en opstaan achter en heb je vaak geen tijd om ze goed te begeleiden. Maar Soci-Com kan hun problemen al tackelen vóór ze naar een bedrijf gaan." Patrick doet bij Soci-Com de verkoop en productie.

duurzaam, sociaal, verantwoord, maatschappelijk, eerlijk, assemblage, enkhuizen, edam, amsterdam

Peter Schouten

Peter (1964) heeft als adviseur bij heel veel verschillende bedrijven gewerkt. Toen hij bij Soci-Com binnen kwam had hij direct een klik. Het kan zijn doordat hij op de lagere school altijd de underdog was. Het heeft vast ook te maken met zijn dochter, die PDDNOS autisme heeft. Als ondernemer met een succesvol metaalbedrijf en een uitzendbureau in Hoorn heeft Peter altijd veel stagiaires gehad. Vaak waren dat leerlingen van de praktijkschool of van een ZMOK school, een speciale school voor jongeren met gedragsproblematiek. "Ik heb me dat nooit zo gerealiseerd, maar met Soci-Com heb ik de warmte die ik voel voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken omgevormd tot verdienmodel. Wij slagen er steeds beter in om de 'participatiedoelgroep'-bakken van het UWV en de gemeentes leeg te maken." Peter is bij Soci-Com verantwoordelijk voor HRM en financiën.

duurzaam, sociaal, verantwoord, maatschappelijk, eerlijk, assemblage, enkhuizen, edam, amsterdam

Niels Deen

Niels (1976) klom via Mavo, MTS, HTS en universiteit naar een baan in het bedrijf van zijn vader. Zo voldeed hij geruisloos aan diens verwachtingen. Niet met tegenzin, maar kennelijk ook niet uit passie, want na 3,5 jaar was hij zwaar depressief: burn-out. Het enige wat hem nog bond aan het leven was het ongeboren kind (Lenthe) dat zijn vrouw toen droeg. Hij zat zeven maanden op de bank. Die inktzwarte ervaring leidde tot veel therapie, zelfonderzoek en studie. Zo werd Niels specialist in re-integratie die mensen met vergelijkbare (burn-out) problemen helpt weer uit het dal te klimmen. "Ik kwam als adviseur en ben gebleven als partner. Ik vind het mooi dat ik hier mijn passie voor re-integratie blijvend in kan zetten voor een brede doelgroep." Niels verzorgt bij Soci-Com de instroom en integratie.

Waarom Soci-Com

Wij geloven dat iedereen op zijn of haar eigen manier van toegevoegde waarde kan zijn op de arbeidsmarkt.  Door talenten te begeleiden naar een baan die bij ze past, werken wij aan een betere maatschappij en succesvolle organisaties. Maar vooral aan gelukkigere mensen.

Ontdek waarom Soci-Com werkt