Soci-Com Soci-Com
?
Stel een vraagOutplacement en 2e spoor re-integratie

Bij Soci-Com kunt u ook terecht voor de volgende diensten:

  1. 2e / 3e spoor re-integratie traject
  2. Haalbaarheidsonderzoek 2e spoor traject
  3. Outplacement traject
  4. Loopbaantraject

 

De re-integratiespecialisten / jobcoaches van Soci-Com zijn HBO opgeleid en hebben ruime ervaring in de begeleiding van medewerkers en het uitvoeren van outplacement en 2e spoor trajecten. De combinatie van het zelf in huis hebben van een werkplek waar de belastbaarheid getoetst kan worden en de intensieve begeleiding maakt dat uw medewerker bij ons aan het juiste adres is.

Uw medewerker krijgt intensieve begeleiding met het omgaan met de huidige situatie. Denk hierbij aan rouwverwerking (verlies van de huidige baan en alles wat daarbij komt kijken), coaching op vaardigheden en capaciteiten en begeleiding bij het in kaart brengen van de huidige positie op de arbeidsmarkt en bijbehorende mogelijkheden.

Methodieken

Wij maken gebruik van onder andere de volgende methodieken:

  • Assessments en loopbaantesten
  • Diverse gesprekstechnieken met als doel om de medewerker in beweging te krijgen
  • Motiverende gespreksvoering en interventie
  • Doelgericht en oplossingsgericht coachen
  • Kernkwaliteiten en Geheim Plezier Kwadrant®

Vanuit onze locatie in Enkhuizen zijn wij regionaal goed bereikbaar en beschikken we over een groot netwerk aan bedrijven in de omgevingen van Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Purmerend, Volendam en Edam. Daarnaast werken we samen met de regionale Werkgeversservicepunten en diverse andere organisaties.

Wet Verbetering Poortwachter

Soci-Com is op de hoogte van de benodigde stappen in de re-integratie van uw medewerker en adviseert u op het gebied van de Wet Verbetering Poortwachter. Het doel van een adequaat re-integratietraject is een structurele werkhervatting die zo dicht mogelijk aansluit bij de resterende functionele mogelijkheden van de werknemer. Wij houden contact met zowel casemanager als bedrijfsarts over de voortgang van het traject.

 

AVG

Soci-Com heeft een privacyreglement en houdt zich aan de richtlijnen en wetgeving vanuit de AVG.

Meer weten of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op met Andrea van Dam van Soci-Com Talent via 0228-745460 of andrea@soci-com.nl.

Logo-Noloc-Erkend-Loopbaanprofessional Andrea van Dam Soci-Com
Andrea outplacement 2e spoor re-integratie soci-com

Een geslaagd 2e spoor traject

De werknemer: Wendy was werkzaam als verpleegkundige. Door een fysieke beperking kon zij haar hand niet meer goed gebruiken. Ze kwam ziek thuis te zitten, zonder concreet beeld van de mogelijkheden in de toekomst. Haar werkgever zorgde ervoor dat zij bij Soci-Com terecht kwam voor een loopbaanonderzoek. Ook werden haar persoonlijke waarden onderzocht. Hieruit bleek onder andere dat zij graag met mensen wilde blijven werken. Daarnaast bleek zij commerciële capaciteiten te hebben en organisatorisch goed onderlegd te zijn. De functie van intercedent bleek op haar lijf geschreven en zij is gestart met de opleiding. Bij Soci-Com kon zij stage lopen en na haar stage is zij bij een externe werkgever succesvol aan de slag gegaan.

De werkgever: Een goede werknemer kwam thuis te zitten. Zowel Wendy als de werkgever zagen dat dit niet gewenst was. Wendy kon niet meer terugkeren in haar eigen functie en ook bleek er geen andere functie beschikbaar te zijn bij de werkgever die passend zou zijn. Werkgever heeft een 2e spoor traject ingezet om werknemer te helpen bij de re-integratie bij een andere werkgever. Hiermee voldoet werkgever aan de verplichtingen vanuit de Wet Poortwachter en doen zowel werknemer als werkgever er alles aan om weer aan het werk te komen. Uiteindelijk is de werknemer door tussenkomst van Soci-Com bij een andere werkgever in dienst gekomen en heeft zij geen WIA-aanvraag hoeven in te dienen. Voor alle partijen een goede en ook duurzame oplossing.